skip to Main Content
Yuri 2

Yuri Quintana [Harvard Medical School] inaugura el primer curs sobre Serious Games for Health, destacant la importància d’emprar la tecnologia per solucionar els problemes de les persones i alhora motivar-les

Avui a les 13 h a la seu de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), s’ha celebrat l’acte d’inauguració del primer curs sobre Serious Games for Health de la Harvard Medical School i ENTI-UB. Aquesta formació compta amb el patrocini de Sanitas i el suport de Cellnex i és la primera que s’ofereix a Espanya especialitzada en jocs aplicats a la salut, amb el propòsit d’apropar el professional de la medicina, la infermeria, la fisioteràpia, la psicologia o les ciències de l’esport, al treball amb aquest tipus d’aplicacions, intentant que progressivament, les incorporin en el seu dia a dia mèdic.

L’acte ha estat presentat per Manel Viader, vicerector de Política Docent i Lingüística de la UB, i per Montse Roche, consellera d’ENTI-UB i ha comptat amb les intervencions del Dr. Yuri Quintana, professor de la Harvard Medical School i del Dr. Òscar Garcia Pañella, Coordinador Acadèmic d’ENTI-UB que seran els encarregats de conduir aquesta interessant formació.

Segons el Dr. Yuri Quintana: ‘D’aquest curs els professionals sortiran amb idees noves. Farem prototips i proposarem fórmules per extreure resultats’. Entre altres aspectes, el Dr. Quintana també ha assenyalat la utilitat de la tecnologia per solucionar els problemes de la gent i motivar-la. Quant a la col·laboració amb ENTI-UB, el Dr. Quintana ha remarcat: ‘Busquem solucions globals, per això, des de Harvard volem treballar amb universitats com ENTI-UB’.

En aquesta mateixa línia, el Dr. Òscar Garcia Pañella ha destacat: ‘El nostre curs és d’una disciplina molt seriosa i rigorosa, però no té per què ser avorrit’. A més, durant aquesta formació es treballen els dos hemisferis i la memòria. Aquest darrer aspecte és molt important, com comenta el Dr. Garcia Pañella: ‘Amb 7 anys som capaços d’aprendre més de 700 personatges del món Pokémon, amb 14 ens costa aprendre els 120 compostos de la taula periòdica’.

Així doncs, durant cinc dies: del 25 al 29 d’abril, es podran conèixer els millors exemples de Serious Games, abordant-se aquests tipus de jocs aplicats des d’un vessant teòric i pràctic, assolint una perspectiva àmplia sobre com les noves tecnologies no són el futur, sinó el present en el creixement exponencial que pot experimentar el sector de la salut i l’esport amb la irrupció de les noves TIC. També es coneixeran les potencialitats d’un sector en expansió constant, adquirint una visió global del món sanitari, entrant en contacte amb una xarxa qualificada de professionals sanitaris.

 

Back To Top