skip to Main Content
D

Vols conèixer el potencial dels Serious Games? Inscriu-te a la primera escola d’estiu en jocs aplicats a la salut i l’esport de la Harvard Medical School, ENTI-UB i EUSES

Els Serious Games són jocs on el propòsit inicial no és només l’entreteniment, sinó un aprenentatge en competències. Per tant, aquests jocs seriosos, també esdevenen una eina educativa, terapèutica o de recerca científica. La seva essència és aprofitar aquesta sensació de sentir-se recompensat per aconseguir que l’usuari s’impliqui i es motivi en l’assoliment de fites reals. A la primera escola d’estiu en jocs aplicats de la Harvard Medical School, ENTI-UB i EUSES coneixeràs tot el potencial dels Serious Games aplicats a la salut i enguany, també a l’esport.

A través d’un programa especialitzat i innovador, coneixeràs la implementació, el disseny i l’avaluació d’aquest tipus de jocs. També sabràs identificar les fases crucials que intervenen en la creació dels mateixos: la planificació estratègica, la captació de recursos, la programació i desenvolupament del prototip i la venda del joc aplicat, és a dir, la seva introducció al mercat.

En concret al curs en Serious Games for Health (estàndard), els dies 3 i 4 de juliol, es farà una introducció als jocs aplicats a la salut; es crearan els grups de treball; els preliminars en disseny de jocs; assoliràs el primer repte de disseny; la discussió i prova de Serious Games reals, tenint en compte les tendències del mercat; les opinions dels experts, etc. El segon dia, el 4 de juliol, s’avançarà en tots aquells aspectes relacionats amb aquests jocs aplicats com: el protocol de disseny d’aquestes peces; la seva implementació; les mètriques d’avaluació: KPI’s i ROI; entre altres aspectes.

El 5 de juliol, s’impartirà el curs de jocs aplicats a l’esport. Durant una única sessió, es portarà a terme una introducció als Serious Games for Sport (SGS), es crearan grups de treball, coneixeràs els protocols bàsics de disseny d’aquest tipus de jocs, aprendràs els fonaments per aplicar-los a la pràctica, analitzaràs els resultats amb les mètriques més adients, faràs la teva presentació, etc. En definitiva, t’adonaràs de com els SGS poden ser una eina útil per dissenyar bones pràctiques esportives, realitzar seguiments, obtenir millors resultats o optimitzar la formació dels professionals.

D’altra banda, el 6 i 7 de juliol, podràs participar en el curs de Serious Games for Health (avançat); durant el qual, podràs aprofundir i consolidar coneixements en aquest àmbit. El primer dia, coneixeràs l’estat de l’art dels SGH, faràs networking, definiràs els seus sistemes de recompensa; desenvoluparàs un disseny avançat i presenciaràs diverses demos d’empreses ja consolidades. El segon dia d’aquesta formació, el 7 de juliol, es posarà el focus en la creació: prototipat, implementació i avaluació dels jocs aplicats a la salut, a través d’eines avançades per a l’analítica de jocs com: Cloud Architectures i “frameworks”. També, duràs a terme el disseny definitiu (segon repte), coneixeràs l’evolució i fonaments científics d’aquestes peces; participaràs en discussions grupals, on es farà comparativa de jocs i la posterior avaluació científica, les conclusions finals, etc.

L’horari dels tres cursos serà de 9 a 18 hores i s’impartiran a Barcelona (C/ Diputació, 231).  Fes ja la teva inscripció a: info@enti.cat i descobreix les possibilitats dels jocs aplicats a la salut i l’esport.

Back To Top