skip to Main Content
Medical Touchscreen

Situació m-health

Els professionals de la salut d’arreu del món porten anys intentant minimitzar els costos i maximitzant la relació amb el pacient. En aquest sentit, l’m-health es configura com la millor solució per millorar la relació pacient-costos-eficiència.  Actualment, existeixen més de 165.000 aplicacions mòbils, relacionades amb l’àmbit de la salut i es calcula que l’any 2016 el mercat m-health generarà més de 16 mil milions d’euros, creixent en un 40% anual fins al 2020.

L’m-Health es refereix a l’adopció de dispositius mòbils i tecnologies de comunicació per millorar diversos serveis de salut, com ara l’accés a les dades del pacient, els diagnòstics, els serveis d’atenció d’emergència, entre d’altres. Gràcies al ràpid creixement del sector de les comunicacions mòbils i la xarxa, la salut cada cop serà més accessible a tothom.

Les principals àrees d’aplicació del m-Health, inclouen la recollida de dades de seguretat, aplicacions farmacèutiques, l’educació mèdica, l’educació del consumidor, l’autenticació de medicaments, el tractament i adhesió dels tractaments.

En els darrers dos anys, s’ha avançat molt en l’m-health, però encara està lluny d’esdevenir una eina totalment integrada en l’assistència sanitària. Principalment per la manca de coneixement que existeix en el sector mèdic sanitari de les possibilitats que ofereix l’m-health.

Per tal d’implementar adequadament l’m-health, és fonamental, tant per als professionals sanitaris com per als usuaris, un coneixement d’aquestes noves tecnologies. La formació esdevé un element clau. Per això, el curs Serious Games for Health BCN amb docents de la Harvard Medical School i la garantia l’Escola de Noves Tecnologies Interactives de la Universitat de Barcelona (ENTI-UB) esdevé una formació essencial sobre el Mobile Health i les noves tecnologies aplicades a la salut i l’esport. Aquestes aplicacions, sens dubte, ajudaran els metges en la seva pràctica clínica diària, proporcionant-los noves eines pel seguiment i la prescripció.

Sens dubte, cada vegada es produeix un major interès i s’afavoreix la creació d’aplicacions que ajuden, tant a professionals sanitaris com a pacients a millorar: per una banda, l’eficiència dels processos sanitaris i per l’altra, la qualitat de vida del pacient. Avui dia, una de cada deu aplicacions té la capacitat de connectar el dispositiu en qüestió, com el mòbil o la tauleta, a través d’un sensor per proporcionar dades fisiològiques, com pulsacions o la temperatura corporal, entre d’altres paràmetres.

Finalment, cal destacar que el mercat dels serious game s’estima que arribarà $ 5.448,82 milions en 2020, en una taxa composta anual del 16,38% entre 2015 i 2020. Font: el “Mercat Serious Game per Vertical (Educació, Corporatiu, Salut, Retail, Mitjans i Publicitat), aplicacions (Formació, Vendes, Recursos Humans, Màrqueting), Plataforma, l’usuari final (empreses, consumidors), i la Regió-Previsió per al 2020”, publicat per MarketsandMarkets, 27 maig 2015 http://prn.to/1iMTiuW

També cal tenir en compte l’opinió de Van Rijswijk, president de la conferència de Jocs de la Salut sobre la indústria dels jocs seriosos per a la salut. Afirma que en el seu conjunt, té un valor aproximat de $ 1.2 mil milions en 2010, i estima que creixerà a $ 10 milions en 2015. Font: Serious Games Seek Slice Of Health-Care Mercat – Wall Street Journal, 14 novembre 2012.

 

 

Back To Top