skip to Main Content
L

Serious Games exclusius per a nens amb pròtesis al braç

Una dels grans avantatges que els videojocs aplicats a la salut presenten és la seva gran capacitat d’inclusió social i de facilitar l’accés a un gran ventall de persones amb minusvalideses. A vegades, a més, inclús presenten un valor afegit al videojoc, com el cas que us presentem avui: un joc controlat amb sensors electromagnètics i pròtesis en 3 dimensions.

És el cas del joc Magical Savior of Friends, especialment pensat per a gent que no té extremitats i que per tant no pot utilitzar un controlador convencional. En el joc, un nan fantàstic ha d’utilitzar els seus poders màgics per vèncer al malvat Sir Sneklesworth, una serp que ha pujat el lloguer a tots els habitants del regne, unes simpàtiques granotes. Utilitzant diferents poders, depenent del múscul que el jugador estigui estimulant, l’heroic personatge podrà vèncer al rèptil i salvar als seus amics.

D’aquesta manera, el jugador pot aprendre a utilitzar la nova pròtesis d’una manera molt més fàcil i divertida. Jugant a un joc, el procés d’aprenentatge és menys intrusiu.

Precisament aquesta setmana hem sabut que la Game Developers Conference 2018, una de les conferències més importants del món, oferirà un espai d’exhibició gratuït a l’organització benèfica Limbitless Solutions, que es dedica a donar pròtesis biòniques impreses en 3-D a nens i nenes que les necessitin. Es podrà veure com aquestes pròtesis funcionen i com els Serious Games s’estan utilitzant per ajudar als nens a utilitzar d’una millor manera la pròtesi.

Si vols aprendre a conceptualitzar i dissenyar jocs aplicats a l’àmbit de la salut i de l’esport com aquest, apunta’t a la tercera edició del curs Serious Games for Health & Sport, on un professorat de referència internacional en el sector –Òscar Garcia, director de l’ENTI-UB, Yuri Quintana, professor de Harvard i Dani Romero, professor d’EUSES-UdG.

Back To Top