skip to Main Content
L

Quin efecte té la gamificació per incentivar l’activitat física?

Un dels problemes de les societats modernes actuals és el sedentarisme i la falta d’hàbits esportius. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana mantenir com a mínim 150 minuts setmanals de pràctica física aeròbica encara que a vegades costi trobar el temps o la motivació. Una de les eines que el professional de la salut pot utilitzar per incentivar l’activitat física és la gamificació, aplicar elements del joc a aquest context.

Un dels exemples més clars són els dispositius electrònics com rellotges o polseres que monitoritzen les constants del cos i compten els passos.  Un nou estudi ha sotmès a 94 famílies nord-americanes a un senzill joc, durant 24 setmanes tots els membres de la família havien de guanyar punts realitzant el nombre més elevat de passes. Tots els registres s’havien de compartir amb els altres membres, ja fos per missatge de text o per correu electrònic. El joc estava dissenyat per millorar la col·laboració, la responsabilitat i la motivació.

Els resultats van ser clars, el joc havia servit per incrementar l’activitat física.

Aquest és només un exemple de com els jocs aplicats a l’esport poden ajudar als pacients a mantenir hàbits de vida saludables. Amb la III Edició del Curs Serious Games for Health & Sport aprendràs a desenvolupar projectes com aquest, en una formació que cobreix totes les etapes de disseny implementació i amb un professorat referència internacional.

Back To Top