skip to Main Content
Jjj

PatientPartner, una app que aconsegueix millorar l’adherència dels pacients als tractaments entre el 37 i el 95%

L’app mòbil PatientPartner té com a objectiu augmentar l’adherència dels pacients als tractaments i especialment, a la presa de determinats medicaments. Els resultats han estat molt positius, aconseguint increments en el seguiment dels tractaments en el 37%, un increment del 24% en el seguiment de dietes i del 14% en la pràctica d’exercici físic.

En el cas concret de la diabetis, assaigs clínics independents aprovats per l’Institut per a la Recerca Biomèdica (IRB), van demostrar que després d’utilitzar PatientPartner es va produir un considerable augment de l’adherència als tractaments en 100 pacients amb aquesta patologia. Aquest estudi va demostrar un increment del compliment de la medicació del 58% al 95%, i fins i tot, la prova d’hemoglobina A1c, que indica el nivell mitjà de sucre en la sang, va disminuir del 10,7% al 9,7%.

Curiosament, aquesta app es desenvolupa explicant la història d’un pacient fictici, sense fer referència a cap malaltia en concret. L’usuari pot personalitzar-lo i orientar el malalt a millorar la salut del personatge seguint determinades pautes.

En definitiva, gràcies a l’ús de PatientPartner, els usuaris fan més exercici, assumeixen millors hàbits alimentaris i s’adhereixen millor als tractaments. D’aquesta manera, són més autònoms en la cura de la seva salut, evitant les recaigudes i readmissions en els hospitals, aconseguint disminuir les despeses sanitàries i contribuint a la consecució d’un sistema sanitari més eficient i sostenible.

Sens dubte, aquestes aplicacions són el futur de la tecnologia mHealth, un sector en plena expansió. A més, actualment van sorgint noves i millors apps de salut que ajuden a portar millor determinades patologies i malalties. Aquestes aplicacions aconsegueixen apropar la informació especialitzada en malalties, fàrmacs o tractaments tant a pacients com a professionals.

Al III Curs de Serious Games for Health and Sport, tindràs l’oportunitat de conèixer aquest tipus d’apps i jocs aplicats. Informa’t en aquest enllaç.

Back To Top