skip to Main Content
Captura De Pantalla 2015 11 09 A Les 11.20.50 1024×578

Òscar Garcia Pañella, Director acadèmic d’ENTI-UB resumeix les característiques del primer curs sobre Serious Games for Health

Òscar Garcia Pañella, Director acadèmic de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), formarà part de l’equip docent del primer curs sobre Serious Games for Health de la Divisió informàtica del Departament de Medicina de la Harvard Medical Faculty Physicians. En primer lloc, Pañella destaca que es tracta d’una formació única, doncs  és la primera que s’ofereix a Espanya especialitzada en jocs aplicats a la salut.

L’objectiu principal d’aquest curs és acostar el professional de la medicina, la infermeria, la fisioteràpia o les ciències de l’esport al treball amb aquest tipus d’aplicacions, intentant que progressivament, les incorporin en el seu dia a dia mèdic.

Per tant, el públic objectiu d’aquest curs, principalment són els professionals relacionats amb les ciències de l’esport i la salut, interessats en les noves tecnologies. Unes tecnologies directament relacionades amb l’Edutainment (Education + Entertainment). És a dir, amb l’aprenentatge basat en jocs i en la millora competencial, gràcies a l’augment de la motivació per part dels usuaris.

Aquest tipus de jocs tenen un propòsit que va més enllà del pur entreteniment; per això es poden aplicar en l’àmbit sanitari. Els Serious Games for Health, com qualsevol altre joc, compten amb un disseny atractiu i a més, ajuden a aconseguir superar determinats reptes que tenen a veure amb els comportaments dels pacients: resoldre problemes d’adherència als tractaments o d’administració de la medicació d’una manera correcta.

Ara bé, a aquest tipus de jocs, la psicologia s’ha d’avantposar a la tecnologia. En aquest sentit, és important aconseguir que el nostre públic potencial tinguin el control i siguin autònoms/es. Que sentin que decideixen i també que poden fer-ho, amb esforç. Per tant, partint dels eixos fonamentals de la creació de qualsevol joc que són la narrativa èpica, la plataforma i la tecnologia, el disseny amb elements de joc i la creació artística, es poden arribar a obtenir uns bons resultats en l’àmbit sanitari. Pañella també remarca que és important que el desenvolupament d’aquests jocs es dugui a terme en equips multidisciplinaris. Necessitem la suma d’ambdós hemisferis, l’enginyeril i l’artístic, per a dissenyar com cal. Rigor i motivació a parts iguals.

En aquest enllaç pots veure el vídeo explicatiu d’Òscar Garcia Pañella, on resumeix les característiques d’aquest curs.

Back To Top