skip to Main Content
Serious Games For Health Oscar Garcia Panella Movil Salud Medicina Videojuegos Juegos Yuri Quintana

[MUNDO DEPORTIVO] Com cuidar la teva salut a través del mòbil

Òscar García Pañella, Director d’ENTI-UB, necessita només uns minuts per transformar la teva realitat en virtual i fer-te veure el poder dels jocs a la teva vida. Arriba amb un programa novedós i espectacular, que té com a base els Serious Games for Health, que proporcionen educació, entreteniment i ajuden a oferir una millor atenció sanitària. Tan senzill com un conjunt d’eines, també apps, que des de la Psicologia i el Disseny de Jocs et guien per seguir un tractament.

Alineats amb les necessitats

El cas pràctic de com un fisioterapeuta pot monitoritzar la recuperació d’un pacient que s’exercita a casa amb un Wiimote (comandament de la consola Nintendo Wii) per a més rebre al seu ordinador informació sobre si ho està fent correctament o es salta la recuperació o com un grup de nens malalts de càncer tenen comportaments més optimistes i alineats amb les necessitats de la medicació gràcies a un joc.

Millorar la teva salut jugant

Un curso limitat a 50 places on aprendre, debatre, disenyar, viure una realitat necessària al món en el que vivim amb les noves tecnologies i de la mà de la psicologia. Els Serious Games for Health són també una oportunitat per motivar i centrar als usuaris per aconseguir un canvi en el seu comportament, voluntari i en positiu, des de la pedagogia.

Dissenyats des del sector acadèmic i comercial

Aquests jocs estan dissenyats per ajudar a obtenir millors resultats sanitaris als pacients, milloren la formació del personal i fomenten l’educació i l’adherència a tractaments amb productes sanitaris. La indústria dels Serious Games for Health està valorada en més d’un bilió de dòlars amb centenars de productes i prototips que s’han dissenyat des del sector acadèmic i comercial.

Amb l’Òscar García arriba de Harvard el Yuri Quintana, líder d’iniciatives com Cure4Kids, xarxa Transmedia i internacional que va permetre interrelacionar a doctors, pares i nens. Dues eminències a Barcelona per compartir amb professionals de la salut, l’esport i les tecnologies un espai únic, on el talent treball pel present de la nostra societat.

Conferència al Mobile World Congress

Òscar García és enginyer de Telecomunicacions a més de doctor en realitat virtual i ha desenvolupat la seva especialització i experiència a l’ambit dels videojocs, matemàtica i simulació. En el marc del Mobile World Congress, GAMELAB presentarà la conferència ‘Serious Games for Health, jugamos por la salud’, impartida per aquest català de 42 anys.

Declaració d’intencions

El més gran és que per presentar-se fa una verdadera declaració d’intencions: “Hola, Sóc l’Óscar García Pañella i un dia vaig somiar jugar per sempre”. I això és el que aconsegueix, que juguem tots aquesta vegada dirigits per cuidar de la nostra salut.

Introduir la psicologia als jocs

Dotar d’ànima a la tecnologia i introduir la psicologia i el disseny de jocs de la mà dels Serious Games for Health són alguns dels objectius del curs, a més de l’eficàcia en les estratègies sanitàries. Un privilegi pels especialistes que decideixin donar un pas més en la seva formació pensant no ja en el futur, sino en el present.

Back To Top

[contact-form-7 id="2543" title="Contacto CAT"]