skip to Main Content
El Professorat De La Primera Escola D’estiu En SGH I SGS De La Harvard Medical School

L’excel•lent professorat de la primera escola d’estiu dedicada als Serious Games for Health and Sport de la Harvard Medical School

Durant la primera escola d’estiu dedicada als Serious Games for Health and Sport de la Harvard Medical School, ENTI-UB i EUSES, comptaràs amb un equip docent de primer nivell, format per Yuri Quintana, professor de Medicina a la prestigiosa Harvard Medical School (Boston, Estats Units), Òscar Garcia Pañella, Director Acadèmic de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) i Doctor, expert en temàtiques com les Tecnologies de l’Entreteniment, els Serious Games, la gamificació i la creativitat; Dani Romero, Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Soci fundador, CEO i preparador físic al centre de medicina esportiva, ReSportClinic de Barcelona; Adrià Martin, Doctorand en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, amb una àmplia experiència professional com a Tècnic a l’Observatori Català de l’Esport i membre de la junta directiva de l’Associació Espanyola d’Investigació Social Aplicada a l’Esport (AEISAD); Mariano Gacto, Doctor en Gestió de Qualitat Assistencial en Serveis de Salut. També, ha exercit com a funcionari de carrera en el sistema francès de salut com a fisioterapeuta i com a Coordinador general de rehabilitació a l’Hospital de Castelnaudary i Raúl Peláez, expert en anàlisi de dades del Futbol Club Barcelona, des de l’any 2010 i col·laborador amb institucions de prestigi internacional com la FIFA o el Comitè Olímpic dels EEUU.

Quant al professor i Doctor Quintana, cal destacar que s’ha especialitzat en sistemes globals d’informació sanitària; aplicacions globals d’e-salut; informàtica clínica; sistemes mòbils de salut; sistemes d’aprenentatge en línia i finalment, en els Serious Games aplicats a la salut i al benestar. Per la seva part, el DoctorGarcia Pañella, expert en gamificació i ludificació,  va dur a terme una tesi sobre l’aplicació de tècniques de Processament d’Imatge i de Realitat Virtual a la Medicina, concretament, a la imatge mèdica cardíaca (modalitat SPECT).

Pel que fa al Doctor Romero, cal destacar que és un professional de l’àmbit esportiu, especialitzat en la preparació física, la readaptació esportiva, el rendiment esportiu i la prevenció de lesions. Cal remarcar la seva tasca com a preparador físic de diferents esportistes professionals, especialment de futbol i tennis (Carla Suárez, Adam Raga, Svetlana Kuznetsova i Roberto Dueñas, entre altres). També exerceix com a assessor de preparació física en futbol (Pachuca CF) i és Director de Ciències de l’Esport a l’Acadèmia Sánchez-Casal.

Altre expert en esport és Adrià Martin, que aportarà al curs en Serious Games for Sport, la seva experiència en avaluació de polítiques esportives, sociologia, gestió esportiva i indicadors de rendiment en gestió. En aquest mateix àmbit, també cal destacar aMariano Gacto, un autèntic especialista en gestió de qualitat assistencial, salut pública, psicometria aplicada i indicadors de seguretat hospitalària, amb un premi extraordinari de doctorat de la Facultat de Medicina (Universitat de Múrcia) i aRaúl Peláez, a banda de la seva experiència alFutbol Club Barcelona,també ha estat entrenador d’altres equips i compta amb una àmplia xarxa de contactes professionals del món de l’esport, procedent dels cinc continents. També ha participat en un gran nombre de projectes de l’entitat, entre ells COR, com a plataforma d’integració de dades, el Departament de Ciències de l’Esport, l’Sports Technology Symposium o el Barça Innovation Hub. A més, de col·laborar amb institucions de prestigi internacional com la FIFA o el Comitè Olímpic dels EEUU.

Així doncs, de la mà d’un professorat expert i vinculat professionalment als jocs aplicats a la salut i l’esport, aprendràs les tendències globals en sanitat; què són els Serious Games for Health i for Sport, quins són els seus respectius mercats; el disseny d’aquest tipus de jocs, així com, la seva implementació i sostenibilitat. A més, coneixeràs els millors exemples i simuladors d’ambdós tipus de peces. S’analitzaran els casos pràctics que han tingut més o menys èxit. Per tant, coneixeràs en detall, els seus punts forts, la seva metodologia d’avaluació i la fiabilitat dels resultats.

En definitiva, els tres cursos (dos en salut i un en esport) de la primera escola d’estiude la Harvard Medical Schools’adrecen a un ampli ventall de professionals: metges, infermers, fisioterapeutes, podòlegs, treballadors socials, psicòlegs…; directius i caps de gestió d’informació de l’Administració sanitària, emprenedors… I també, als professionals de l’esport: directius, caps de gestió d’informació, gestors esportius i altres membre de l’Administració esportiva; organismes del govern dedicats a l’esport, associacions i entitats sense ànim de lucre dedicades a fomentar l’activitat física i esportiva, entre altres.

Aquest estiu, forma’t en les darreres tendències en jocs aplicats a la salut i l’esport amb un professorat amb brillants trajectòries acadèmiques i professionals en aquest àmbit. No esperis més i fes ja la teva a:info@enti.cat.

Back To Top