skip to Main Content
L

[L’ESPECTADOR] La serietat al món dels videojocs

El diari colombià L’Espectador ha dedicat un article als Serious Games, destacant els beneficis dels videojocs per millorar el lideratge empresarial entrevistant a Óscar García Pañella, professor del curs en Serious Games for Health & Sport, qui posa en relleu la importància del joc en la formació.

“Hi ha autors que parlen de monjos a l’època medieval que utilitzaven jocs de cartes per alfabetitzar a la població. El joc és tan vell com l’espècie humana.” explica Oscar García Pañella. “Ja en un context més modern podem veure videojocs que, fa 40 o 50 anys, es creen expressament per educar. Podem comptar uns 7.000 serious games, a més de videojocs comercials que poden tenir propòsits educatius, així com simuladors que ensenyen tasques específiques, com els de vol, per exemple”.

En l’article es posa en relleu la importància del curs en Serious Games for Health. En paraules de García Pañella: “hi ha moltes coses que no funcionen al món de la salut i això ofereix casos d’acció. Tenim temes de tractament d’addiccions en pacients amb problemes de comunicació, recuperacions d’operacions com a reemplaçaments de genoll en els quals un joc li ensenya a realitzar les teràpies a casa, entrenament invisible per a esportistes, els qui necessiten tenir règims d’alimentació i somni, però més enllà del control dels seus clubs. Amb ells es pot dissenyar sistemes de reptes que els mantinguin en línia amb els seus entrenaments, per exemple”.

Podeu llegir l’article complet al següent enllaç.

Back To Top