skip to Main Content
Healthcare, Medical And Future Technology Concept - Male Doctor With Stethoscope And Virtual Screen

L’auge imparable del mercat de les apps de salut

Sens dubte, el sector del mobile health (mHealth) està en auge i es pronostica que aquesta tendència es mantindrà a l’alça en els propers cinc anys. Els experts auguren que el mercat de les apps de salut facturarà més de 19.000 milions d’euros el 2017, és a dir, multiplicarà per més de sis les xifres actuals de 2.900 milions.

Avui dia, les apps amb una major quota de mercat són les relacionades amb el món de la salut. Des d’aplicacions per mantenir-se en forma com les de fitness que ja representen un 30,9%, a les mèdiques (16,6%) i les de benestar (15,5%). Quant als dispositius, els smartphones són els més utilitzats per a consultar aquest tipus d’apps i Android i iOS continuaran sent els sistemes operatius principals en els propers cinc anys.

Actualment, més del 36% de professionals que es dediquen al sector de les apps han entrat al sector mHealth en els últims dos anys. Una altra dada significativa és que el 50% d’aquests només han publicat una o dues apps.

A grans trets, el principal públic objectiu de les apps de salut són els malalts crònics (31%) i les persones que volen estar en forma (28%). Per això, la diabetis i l’obesitat són les protagonistes de la majoria d’apps de salut. Altres patologies com la hipertensió, la depressió, la malaltia coronària (CHD) i el càncer, també són abordades, mitjançant l’m-health.

Un 14% d’aquestes apps s’adrecen a metges, un 12% a altres destinataris, un 8% a malalts temporals i un 7% a hospitals. Els metges i els hospitals són identificats com els principals canals de distribució d’apps de salut, seguits per les apps stores, les farmàcies i les pàgines webs de sanitat.

A través d’aquest tipus d’apps es recopilen ingents quantitats de dades de forma regular. Cal destacar que a través de les apps de salut i de les d’activitat física, s’obtenen una major quantitat de dades útils.

Back To Top