skip to Main Content
Bs Ehealth 02 600×399

L’aportació de la gamificació en els hàbits de vida saludables, ponència d’Òscar Garcia Pañella al II Congrés Nacional d’eSalut

Els dies 28, 29 i 30 de novembre se celebrarà el II Congrés Nacional d’eSalut a l’Il·lustre Col·legi Oficial d’Infermeria de Madrid. Durant aquests tres dies es posaran sobre la taula les darreres novetats relacionades amb la salut digital i la utilització de wearables, big data, gamificació i social media.

Òscar Garcia Pañella, Coordinador del curs en Serious Games for Health & Sport, participarà el 29 de novembre a les 16 h, en la taula rodona sobre ‘l’aportació de la gamificació als hàbits de vida saludables’. La taula tindrà una durada d’uns 20-30 minuts i serà moderada per Baltasar Fernández Manjón, catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid. També intervindrà Diego Redolar Ripoll, investigador de la Universitat Oberta de Catalunya i coautor de l’estudi Neural Basis of Video Gaming: A Systematic Review.

Quant a Garcia Pañella cal destacar que és un expert en gamificació, ludificació, Serious Games i en Realitat Virtual i Augmentada. A més, va dur a terme una tesi doctoral, centrada en l’aplicació de tècniques de Processament d’Imatge i de Realitat Virtual a la Medicina, concretament, a la imatge mèdica cardíaca (modalitat SPECT). Per tant, és un autèntic especialista en l’aplicació de les noves tecnologies en l’àmbit sanitari. En aquest context, Pañella també aprofitarà per fer esment al projecte europeu JamToday, en el qual participa ENTI-UB i presentar Serious Games for Health. Mejora tu salud jugando’, el primer llibre pràctic que s’edita a l’Estat sobre jocs aplicats a la salut, escrit per Yuri Quintana, professor de la prestigiosa universitat internacional, Harvard Medical School i el mateix Pañella.

Durant el II Congrés Nacional d’eSalut, també s’abordaran aspectes relacionats amb el poder del ciutadà i els canvis de la sanitat al nostre país; l’empoderament del pacient mitjançant informació web i xarxes socials; la prevenció connectada i la innovació col·laborativa en salut; la rehabilitació de pacients amb robots o realitat virtual; es coneixeran wearables per a la monitorització de pacients; s’analitzarà la salut digital a Espanya; la predicció de malalties amb Big Data; els chatbots en salut; les farmàcies connectades; els hospitals del futur, entre moltes altres qüestions.

Finalment, a partir de les 12.30 h tindrà lloc el lliurament dels premis eSalut 2017 que enguany celebren la seva segona edició. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Associació d’Investigadors en eSalut (AIES) i l’agència de comunicació, COM SALUT, dins el Congrés Nacional d’ eSalut. El principal objectiu d’aquests guardons és reconèixer i donar suport a la creació de projectes innovadors en l’àmbit de la salut digital que responguin a les necessitats dels pacients, professionals sanitaris i gestors.

Consulta el programa en aquest enllaç.

Recorda:

II Congrés Nacional d’eSalut

28, 29 i 30 de novembre

Col·legi Oficial d’Infermeria de Madrid

Avinguda de Menéndez Pelayo, 93.

aesalud.com

 

Back To Top