skip to Main Content
ENTI Harvard 1024×725 (1)

[LA VANGUARDIA] Harvard ensenya a jugar per la salut

La Universitat de Barcelona i la nord-americana impartiran un curs sobre jocs aplicats a la medicina

La Universitat de Barcelona, a través de l’ Escola de Noves Tecnolo­gies Interactives ( Enti) i la Universitat de Harvard ( Estats Units) impartiran la pròxima ­primavera un curs dirigit a profes­sionals tant de la salut com de la indústria de les apps sobre aquest sector d’importància ­creixent.

Serà el primer curs sobre salut mòbil ( amb titulació de la Harvard Medical Faculty Phisicians. Els professors del curs seran el docent de Harvard Yuri Quintana, doctor en Sistemes d’Enginyeria especialitzat en l’àrea de salut mòbil, i el director d’ Enti, Óscar García Pañella, doctor en Informàtica, especialitzat en ludificació, videojocs i realitat augmentada entre altres matèries.

El curs que s’impartirà a Barcelona “està pensat per oferir una revisió de les millors aplicacions que s’han fet, com van ser avaluades i com se sap si funcionen o no. Cal conèixer les que no funcionen, per què no ho fan, i quines són les mètriques que s’han de fer servir per avaluar aquests sistemes”, descriu Quintana.

El curs es dirà Serious Games (jocs seriosos per a la salut) i l’objectiu és arribar a tota mena de professionals relacionats amb una activitat tan multidisciplinària i trobar solucions. “Cal veure com integrar tot això en un sistema central d’avisos al metge i com fer-ho de manera que només es donin les alertes que són realment importants, perquè la sensació als Estats Units és que es donen massa alertes,” explica Quintana. La salut també pot ser un joc.

Consulta l’article complet clicant aquí.

Back To Top