skip to Main Content
Gamificació Article 1

Gamificació, una nova modalitat d’aprenentatge per desenvolupar les habilitats tecnològiques dels empleats

El 47% de les indústries relacionades amb les TIC consideren la gamificació un aspecte molt rellevant en la formació dels seus treballadors

La majoria de les empreses especialitzades en noves tecnologies estan implementant l’experiència d’aprenentatge gamificada. Segons un informe conjunt de l’empresa d’aprenentatge de tecnologia empresarial Pluralsight i la firma d’investigació de mercat KANTAR IMRB, el 97% dels professionals de noves tecnologies creuen en la importància de desenvolupar les pròpies habilitats tecnològiques i el 74% va cursar programes d’aprenentatge en aquest àmbit en el 2016.

Aquest estudi revela que el 47%de la indústria de noves tecnologies considera que els empleats de nivell mitjà són el públic objectiu per a la gamificació i gairebé dos terços prefereixen l’aprenentatge online, en lloc de la capacitació offline. Prop del 50% va esmentar el creixement professional i una millor remuneració com a motivació per establir els objectius d’aprenentatge.

Actualment, el reciclatge formatiu s’ha convertit en una estratègia per a les grans empreses especialitzades en noves TIC. NASSCOM ha ressaltat la necessitat de millorar la capacitat de les persones i ha establert un full de ruta per a la capacitació professional a través de cursos online mitjançant l’associació amb institucions educatives de tot el país.

El present informe també va demostrar que, al voltant del 94% dels professionals de noves tecnologies creuen que la personalització és una bona tècnica per aprendre. D’altra banda, el 90% creu que l’aprenentatge online i les avaluacions adaptatives marcaran l’aprenentatge en els pròxims dos anys.

Sens dubte, els objectius d’aprenentatge han canviat amb el temps i s’estan tornant online, personalitzats i de la mida d’un byte. En tot aquest procés, és important fer que l’aprenentatge sigui interessant per als professionals de la tecnologia d’avui en dia i en aquest sentit, la gamificació jugarà un paper molt important.

Més informació en aquest enllaç.

 

Back To Top