skip to Main Content
J

Els Serious Games també als jocs de taula: el cas de Food, Mood & Health Game

La III edició del curs Serious Games for Sport & Health  també abordarà l’estudi del procés de desenvolupament de jocs de taula. Tot i que una gran part de la docència està centrada en els videojocs i  les noves tecnologies, no podem oblidar-nos de la versió off-line dels videojocs: els jocs de taula, que també presenten avantatges enormes a l’utilitzar tècniques de gamificació per millorar la salut o fomentar hàbits esportius. És el cas del joc britànic ‘The Food, Mood & Health Game’, que fomenta la discussió entre els més joves sobre l’alimentació i els hàbits de vida saludables.

A Espanya, un 30% de la població infantil pateix sobrepès, i gairebé el 60% dels joves afirmen estar preocupats per la imatge del seu cos. La mala alimentació infantil és un problema recurrent, que afecta sobretot als nens amb famílies amb dificultats econòmiques, i molt difícil de tractar per l’equip docent a l’aula, que sovint no sap com afrontar el problema. Per millorar tots aquests indicadors s’ha creat el joc de taula educacional ‘The Food, Mood & Health Game’, que explora l’impacte de com els joves escullen què menjar i com els mitjans de comunicació afecten la percepció.

El joc ha estat dissenyat amb la intenció de què els nens puguin parlar de tots aquests temes d’una manera més fàcil. És un joc competitiu, on els jugadors treballen en equip per respondre preguntes sobre l’alimentació saludable, l’obesitat i la imatge corporal. La idea és que els mateixos nens puguin tenir una discussió per compartir experiències sobre els temes de salut. Utilitzant els jocs de taula, és possible que els nens puguin sentir-se més relaxats i parlar de temes delicats amb molta més facilitat.

Si vols aprendre a desenvolupar jocs aplicats a la salut com aquest, apunta’t al curs Serious Games for Health & Sport, on un professorat de primer nivell reconegut internacionalment et guiarà en totes les etapes de creació d’un joc.

Back To Top