skip to Main Content
Descarga

Els Serious Games for Health seran presents a l’acte de celebració dels ‘20 anys del sistema d’acreditació de la Formació Continuada’ de la mà d’Òscar Garcia Pañella, Director Acadèmic d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc

El proper dimarts 28 de novembre a les 10 h tindrà lloc un acte de celebració dels 20 anys del sistema d’acreditació de la Formació Continuada a Sala d’Actes del Col·legi de Metges de Barcelona. L’acte serà presentat per Antoni Comín, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya i Jaume Padrós, President del Col·legi de Metges de Barcelona. Durant l’acte es desenvoluparan tota una sèrie de ponències relacionades amb el passat, present i futur de l’acreditació de la formació continuada i amb aspectes innovadors en l’àmbit de la salut com els Serious Games for Health. En aquest sentit, cal destacar la intervenció d’Òscar Garcia Pañella, Director Acadèmic de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), sobre aquests jocs aplicats a la salut.

Així doncs, a les 12.15 h, Garcia Pañella se centrarà en els Serious Games for Health, uns jocs dissenyats per promoure millors resultats en la salut dels pacients i per optimitzar la formació dels professionals implicats, promovent l’educació al servei del benestar. Com qualsevol altre joc, compten amb un disseny atractiu i a més, ajuden a aconseguir superar determinats reptes que tenen a veure amb els comportaments dels pacients: resoldre problemes d’adherència als tractaments o d’administració de la medicació d’una manera correcta.

Ara bé, tal com comenta Garcia Pañella, en a aquest tipus de jocs, la psicologia s’ha d’avantposar a la tecnologia. En aquest sentit, és important aconseguir que el públic potencial tingui el control i sigui autònom/a. És a dir, que sentin que decideixen i també que poden fer-ho, amb esforç. Per tant, partint dels eixos fonamentals de la creació de qualsevol joc que són la narrativa èpica, la plataforma i la tecnologia, el disseny amb elements de joc i la creació artística, es poden arribar a obtenir uns bons resultats en l’àmbit sanitari. Pañella també remarca que és important que el desenvolupament d’aquests jocs es dugui a terme en equips multidisciplinaris.

Seguidament, a les 13 h es procedirà al lliurament de reconeixements en cinc àmbits: el compromís amb la qualitat de la formació; la innovació docent; l’entitat amb més activitat multiprofessional; la primera activitat acreditada per cada consell tècnic i un premi especial. Finalment, l’acte clourà amb dues ponències centrades en la importància de l’acreditació periòdica de la col·legiació i en el desenvolupament professional continu.

En definitiva, gràcies a aquest sistema d’acreditació es garanteix la regulació de la formació continuada de les professions sanitàries, establint mecanismes que garanteixin la coordinació i l’homogeneïtat de les estructures d’acreditació i la gestió de les institucions de formació continuada a Catalunya, així com, els programes i les activitats de les diferents professions sanitàries.

A continuació podeu consultar el programa d’aquesta jornada.

Back To Top