skip to Main Content
U

Els Serious Games aplicats a l’esport, la nova proposta formativa de la primera escola d’estiu en jocs aplicats de la Harvard Medical School

Del 3 al 7 de juliol, Barcelona acollirà la primera escola d’estiu dedicada als Serious Games for Health and Sport de la mà de la Harvard Medical School, ENTI-UB i EUSES. En aquesta ocasió, els jocs aplicats a l’esport són la principal novetat formativa. Però en què consisteixen? La lògica és la mateixa que en els jocs aplicats a la salut. És a dir, igual que aquests serveixen per monitoritzar la recuperació d’un pacient, fer el seguiment dels tractaments, garantir una major adherència dels pacients i en definitiva, millorar l’atenció sanitària; els Serious Games for Sport (SGS), també esdevenen una eina útil per dissenyar bones pràctiques esportives, realitzar seguiments, obtenir millors resultats, optimitzar la formació dels professionals, entre altres aspectes. D’aquesta manera, aquests cursos aconsegueixen reforçar el vincle entre la salut i l’esport.

Altre aspecte important a destacar és l’excel·lent professorat d’aquesta escola, format per autèntiques eminències: el Dr. Yuri Quintana, especialitzat en temes de sistemes globals d’informació sanitària, aplicacions e-salut globals, informàtica clínica i el Dr. Òscar Garcia Pañella, expert en tecnologies de l’entreteniment, els Serious Games, la gamificació, la ludificació, la Realitat Virtual, Augmentada i autor de la tesi doctoral sobre l’aplicació de tècniques de Processament d’Imatge i de Realitat Virtual a la Medicina, concretament, a la imatge mèdica cardíaca (modalitat SPECT). 

A més, enguany també s’incorporen a l’equip docent, tres nous professionals de primer nivell: Dani Romero, Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Soci fundador, CEO i preparador físic al centre de medicina esportiva, ReSport Clinic de Barcelona; Adrià Martin, Doctorand en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, amb una àmplia experiència professional com a Tècnic a l’Observatori Català de l’Esport i membre de la junta directiva de l’Associació Espanyola d’Investigació Social Aplicada a l’Esport (AEISAD) i Mariano Gacto, Doctor en Gestió de Qualitat Assistencial en Serveis de Salut.

En definitiva, el proper mes de juliol, tens l’oportunitat de realitzar una formació especialitzada i única: el Curs estàndard en Serious Games for Health (SGH), del 3 al 4 de juliol, en el qual, s’oferirà una introducció als SGH, es treballarà en el disseny de prototipus reals, seguint protocols establerts, aplicant mètriques d’avaluació: mesurament, KPI’s i ROI, etc.; el Curs en Serious Games Sport (SGS), únicament, el 5 de juliol, durant el qual, s’oferirà un repàs a les millors aplicacions i implementacions dels enfocaments del sector cap a aquests sistemes en el sector de l’esport i la seva indústria i finalment, el Curs avançat en Serious Games for Health (SGH), del 6 al 7 de juliol, orientat a implementar i avaluar els SGH, conèixer l’evolució i la ciència d’aquests jocs, establir comparativa de jocs i la posterior avaluació científica, entre molts altres aspectes.

El potencial dels Serious Games és innegable. De fet, aquesta indústria està valorada en més d’un bilió de dòlars amb centenars de productes i prototips que s’han dissenyat des del sector acadèmic i comercial.

Forma’t en un sector amb àmplies perspectives de creixement i futur; reserva la teva plaça a la primera escola d’estiu de la prestigiosa Harvard Medical School, ENTI-UB i EUSES.

El període d’inscripcions ja està obert i en el cas d’estar interessat/da, únicament has d’enviar un correu electrònic a info@enti.cat.

Back To Top