skip to Main Content
L

El 80% dels empleats de l’Hospital de Mountain View de Califòrnia (EUA) van participar en una iniciativa basada en l’eina gamificada Keas per vèncer l’obesitat

El 80% dels empleats de l’Hospital de Mountain View de Califòrnia (USA) van participar en una iniciativa basada en l’eina gamificada Keas per vèncer l’obesitat. El resultat va ser molt positiu, ja que, els empleats van adquirir un major autocontrol i hàbits més saludables, arribant a perdre mil lliures. Sens dubte, la implementació de les tecnologies en l’àmbit de la salut està creixent vertiginosament en els últims anys, i més encara per l’exposició de la població a les noves tecnologies. Per això, l’arribada de la gamificació en la salut és un fenomen que no ens sorprèn. La gamificació, entesa com l’ús d’elements propis del joc aplicats a diferents tasques i activitats, s’està introduint a molts àmbits de la nostra vida quotidiana. Però, cal destacar el paper que està jugant en l’àmbit de la salut, on trobem una aplicació pràctica per millorar els nivells de motivació, tant a pacients com a professionals. De fet, un dels seus objectius també és el de convertir els mecanismes habituals i avorrits en activitats lúdiques i atractives.

La gamificació s’està estenent de forma cada vegada més tècnica i professional als diversos àmbits. I un molt bon exemple és el cas de la gamificació en la salut, on els metges, amb elements propis del joc com els reptes, premis i recompenses, aconsegueixen que els seus pacients compleixin els seus tractaments amb algun tipus de benefici. En el cas de Keas, la disminució de pes.

Cada element que podem trobar en una vida saludable, ja sigui la dieta, el somni, l’exercici, el benestar, etc. pot ser gamificat. Per això, a través d’aplicacions com Keas, es va aconseguir que els pacients adquirissin un estil de vida més saludable. L’important és basar-se en una bona idea, establint uns objectius determinats (no com a objectius del joc, sinó com a objectius en la millora de la salut de la població) i acompanyar-los d’una estratègia directament relacionada amb la dinàmica i mecànica dels jocs que ens fan capaços de superar reptes, esforços, compartir èxits i el més important, que siguin capaços de divertir perquè seguim tenint la temptació de continuar en el joc.

Tot això es va aconseguir amb Keas, per això, el 80% dels empleats de l’Hospital de Mountain View de Califòrnia (USA) van aconseguir vèncer l’obesitat i millorar la seva salut.

Back To Top