skip to Main Content
L

Desenvolupat un joc aplicat que ajuda a lluitar contra l’estigma de la salut mental a l’aula

Un dels problemes més importants relacionats amb la salut mental és l’estigma que comporta en els pacients que tenen algun tipus de desordre mental. És precisament aquest estigma un dels obstacles més grans que existeix en el procés de recuperació, ja que en comptes de suport, moltes vegades reben el sentiment de rebuig per part de la societat.

Ara un equip de professionals de la psicologia han utilitzat un videojoc per superar aquest estigma a l’aula. Han dividit una mostra de 552 estudiants en dos grups, un que jugava a un videojoc amb cap tipus de relació amb la salut i l’altre al Serious Game Stigma-Stop.

Tots els protagonistes d’aquest joc sofreixen un desordre mental diferent (esquizofrènia, depressió, trastorn bipolar…). Els alumnes, mitjançant un dispositiu de realitat virtual, es van posar al lloc dels diferents personatges, preguntant-se a ells mateixos si alguna vegada havien tingut algun dels símptomes associats a aquestes malalties. A més, el joc té com a objectiu buscar fórmules perquè la persona afectada es pugui sentir millor.

Els resultats van ser concloents, el videojoc va demostrar la seva eficàcia, ja que el grup que hi havia jugat va presentar una disminució important de nivell d’estigma, tant en la construcció d’estereotips com en la comprensió  dels efectes.

Amb la tercera edició del Curs Serious Games for Health & Sport podràs dissenyar, conceptualitzar i desenvolupar videojocs aplicats com aquest. Un professorat de primer nivell t’assessorarà en totes les etapes perquè tu mateix puguis crear els teus propis projectes.

 

 

Back To Top