skip to Main Content
Sghç

Com poden els videojocs millorar la visió?

Tot i que potser la percepció habitual és que estar tot el dia a la televisió mirant llumetes pot ser perjudicial per a la vista, una investigació recollida al NY Times ha conclòs que és precisament el contrari, ens poden ajudar a millorar la visió.

El grup d’investigadors dirigits per Daphne Maurer va comparar un grup de joves amb problemes de visió amb un sense cap mena d’afectació. Van sotmetre als voluntaris a diferents sessions de videojocs, jugant a shooters violents. Cap de les sessions durava més de dues hores però havien de jugar  10 hores setmanals. Al llarg d’un mes, es van analitzar els resultats: tots els jugadors havien presentat alguna millora de visió, podien veure amb més detall.

Aquesta recerca és particularment interessant perquè va ser la demostració que el sistema sensorial encarregat de la vista del cervell podia canviar en adults.

Si vols descobrir més exemples de com els videojocs i la gamificació poden millorar la qualitat de vida dels pacients o ajudar en la pràctica de la salut i l’esport apunta’t a  la III edició del Curs Serious Games for Health and Sport.

Back To Top