skip to Main Content
Serious Games

Com es crea un joc aplicat? Inscriu-te a la Harvard Medical School i descobreix les seves quatre fases essencials

L’objectiu principal dels Serious Games no és únicament la diversió o l’entreteniment, sinó l’aprenentatge o la pràctica d’habilitats. La seva utilització ha crescut sobretot en sectors com la salut, l’esport, l’educació, el màrqueting, l’aeronàutica, etc. La seva finalitat pot ser d’allò més variada: des de la pràctica d’exercici de forma lúdica en un procés de rehabilitació, al seguiment de tractaments mèdics, l’aprenentatge d’un idioma, l’augment de vendes d’un equip comercial, entre moltes altres.

Ara bé, com es creen aquests jocs aplicats? A la primera escola d’estiu dedicada als Serious Games for Health and Sport de la Harvard Medical School, ENTI-UB i EUSES, que tindrà lloc a Barcelona, del 3 al 7 de juliol; coneixerem amb detall les quatre fases crucials que intervenen en la creació d’aquests tipus de jocs. Principalment són:  la planificació estratègica; la captació de recursos; la programació i desenvolupament del prototip i finalment, la venda del joc aplicat, és a dir, la seva introducció al mercat.

Al llarg d’aquesta innovadora formació, tindràs l’oportunitat de conèixer amb detall tots aquests aspectes, l’impacte dels jocs aplicats en la sanitat pública i l’atenció primària, revisar els millors exemples i els resultats mesurables, conèixer les millors estratègies per al disseny, la implementació i l’avaluació dels mateixos… I enguany, també complementar-ho amb el vessant dels jocs aplicats a l’esport, adreçats a conscienciar sobre l’impacte d’aquestes peces en tots els estrats de l’esport; tant a nivell de qui ho practica com de qui dissenya les bones pràctiques i realitza els seguiments.

Així doncs, aquesta nova edició us dóna l’oportunitat de poder triar entre tres opcions formatives relacionades i complementàries:

El curs bàsic en Serious Games for Health (SGH). La durada serà de dos dies: del dilluns 3 a dimarts 4 de juliol. S’oferirà una introducció als SGH, es treballarà en el disseny de prototipus reals, seguint protocols establerts, aplicant mètriques d’avaluació: mesurament, KPI’s i ROI, etc.

El curs en Serious Games Sport (SGS). La principal novetat d’enguany. Únicament, tindrà lloc el dimecres 5 de juliol. El seu objectiu principal és mostrar els jocs aplicats que permeten ajudar a obtenir millors resultats esportius, millorant la formació i fomentant l’educació i els productes relacionats amb aquest sector. Durant aquesta formació, també s’oferirà un repàs a les millors aplicacions i implementacions dels enfocaments del sector cap a aquests sistemes en el sector de l’esport i la seva indústria.

El curs avançat en Serious Games for Health (SGH). Del dijous 6 al divendres 7 de juliol, tindrà lloc aquesta segona formació amb l’objectiu d’aprofundir més en aquest àmbit. Els assistents podran implementar i avaluar els SGH, coneixeran l’evolució i la ciència d’aquests jocs, es duran a terme discussions grupals, comparativa de jocs i posterior avaluació científica, entre molts altres aspectes.

Si ets un professional de la salut, l’esport o les noves tecnologies; no esperis més i fes la teva inscripció a la primera escola d’estiu en jocs aplicats de la Harvard Medical School, ENTI-UB i EUSES. Envia’ns un correu electrònic a: info@enti.cat.

Back To Top